U Đakovštini 150 radnika manje

Bez autora
Jun 15 2010

Privremeni radni odnos prestao je za 367 radnika Đakovštine u stečaju. Zakupac tvrtke, osječko Žito, koji od dolaska uredno isplaćuje plaće, nove je ugovore ponudio za oko 220 radnika. I ti će ugovori, poput dosadašnjih, biti na određeno vrijeme, do potpune prodaje stečajnog dužnika. Imena radnika koji nastavljaju raditi tvrtka Žito je objavila na popisima objavljenima po profitnim centrima tvrtke. Te su popise radnici, koji na njima nisu našli svoje ime, dočekali s nezadovoljstvom i zabrinutošću za radnu budućnost. Vlasnik Žita Marko Pipunić već duže vrijeme poručuje da mu je dosadašnjih 367 radnika previše i ekonomski neisplativo. Stoga je bio prisiljen revidirati dosadašnji zakup u Đakovštini. To je i rezultiralo manjim brojem radnika, koji je primjeren stvarnim potrebama proizvodnje.

U Đakovštini 150 radnika manjePrivremeni radni odnos prestao je za 367 radnika Đakovštine u stečaju.

Zakupac tvrtke, osječko Žito, koji od dolaska uredno isplaćuje plaće, nove je ugovore ponudio za oko 220 radnika. I ti će ugovori, poput dosadašnjih, biti na određeno vrijeme, do potpune prodaje stečajnog dužnika.

Imena radnika koji nastavljaju raditi tvrtka Žito je objavila na popisima objavljenima po profitnim centrima tvrtke. Te su popise radnici, koji na njima nisu našli svoje ime, dočekali s nezadovoljstvom i zabrinutošću za radnu budućnost.

Vlasnik Žita Marko Pipunić već duže vrijeme poručuje da mu je dosadašnjih 367 radnika previše i ekonomski neisplativo. Stoga je bio prisiljen revidirati dosadašnji zakup u Đakovštini. To je i rezultiralo manjim brojem radnika, koji je primjeren stvarnim potrebama proizvodnje. Radnici moraju biti svjesni da nisu danas dobili otkaz, nego još s danom odlaska Đakovštine u stečaj, pa smo mi ti koji smo im omogućili daljnje zapošljavanje, napomenuo je.

Predstavnici Sindikata PPDIV-a, koji je izišao s popisom od 50 radnika koje bi zakupac trebao zadržati jer pripadaju nekoj od socijalnih kategorija, nisu davali izjave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik